woensdag 12 oktober 2016

De ene oude molen of de andere, wat maakt het uit?

Robert, onze Ierse buurman hier in Montecchio, had ons per mail restaurant L'Antico Molino aanbevolen dat aan het smalle weggetje (strada communale di Ripassaia) ligt dat vanuit Fabbrica naar de SR429 leidt. Gisteren besloten we dat we daar vandaag zouden gaan lunchen en daarna vanuit de molen een rondwandeling zouden maken, richting het smalle bruggetje over de Era, dan langs de Era en een paar Km verderop via landwegen naar Fabbrica en van daaruit de via San Giusto en de strada communale di Ripassaia weer naar beneden richting molen. Hoewel het restaurant al weer enige tijd open is (iets meer dan een jaar, dus wij waren er door de omstandigheden nog niet geweest) bedachten we dat we toch maar even moesten reserveren. Zo gezegd, zo gedaan: Paul zocht het telefoonnummer op via zijn telefoon en ik bel op om vlotjes in mijn beste Italiaans een reservering te maken. De restaurant eigenaar is goed te verstaan en de reservering is zo gedaan, morgen voor de zondagslunch. Paul is onder de indruk van het menu en van de professiolbele website van het restaurant: het ziet er goed uit en hij verheugd zich dus al weer op de lunch. Vandaag vertrekken we om half 1 richting de molen. Met de auto naar Fabbrica, bij de bar rechts af naar het kleine weggetje dat naar de molen leidt. Er staat nog steeds een bordje dat de weg in onderhoud is, niets veranderd in 2 jaar tijd, een klein deel van de weg ontbreekt de asfaltering. Gelukkig is het een rustig weggetje, dus dat is niet zo'n probleem en we zijn zo bij de molen. Daar blijkt dat ze mijn reservering helemaal niet hebben. 😳 Hoe kan dat nou, ik had gisteren nog wel die aardige meer van de L'Antico Molino aan de telefoon, via dat nummer dat Paul van die mooie website van het restaurant had voorgelezen.  Tsja, ze hebben ook helemaal geen website, alleen een Facebook pagina. Ik voel nattigheid en ja hoor, Paul blijkt op de website van de verkeerde oude molen te hebben gekeken: restaurant L'Antico Mulino in Padova. "Ik heb toch echt Antico Molino, Fabbrica ingetypt in google". 😂  Gelukkig hebben ze bij de oude molen in Fabbrica nog wel een tafeltje voor ons dus met onze Pranzo di domenica komt het wel goed. Ik bel maar even snel het restaurant op waar ik dus blijkbaar heb gereserveerd en leg de situatie uit. Gelukkig kan de eigenaar er om lachen en als hij vraagt waar we ons bevinden zegt hij lachend: "Nee, dat gaat u nooit halen voor de lunch vanuit Toscane naar Padova, geen probleem en een fijne lunch bij de andere oude molen". Hoewel het eten goed was qua smaak vonden we beiden de gerechten nogal behoorlijk aan de zware kant. Veel zware vleesgerechten ook en pasta's met stevige sauzen. De Antico Molino in Fabbrica zal dus niet ons favoriete restaurant hier in de buurt gaan worden ondanks het feit dat het gezellig is ingericht en leuk gelegen is en veel goede restaurants in het dorp de afgelopen jaren de deuren helaas gesloten hebben. Als we ooit eens in de buurt van Padova zijn moeten we misschien die ander molen maar eens proberen....
L'antico Molino, FABBRICA
Na de lunch is een stevige wandeling hard nodig, want het eten ligt nogal zwaar op de maag. Gelukkig is de zon ondertussen flink doorgebroken. We trekken daarom de wandelschoenen aan en laten de auto bij de molen achter. Via de strada communale di Ripassaia lopen we richting de Era en slaan net voor het bruggetje naar de Sr429 links af en blijven parallel aan de Era lopen. Op een gegeven moment slaan we naar links een landweg in, die steeds stijgend, globaal richting Fabbrica loopt, bij de splitsing naar Il Gattero houden we links aan (dus niet richting Il Gattero) en blijven deze weg steeds volgen tot we op de via di Montelopio uitkomen die ons richting Fabbrica voert en aan de andere kant bij de bar uitkomt. Daar drinken we vanzelfsprekend een cafe en dan beginnen we aan het laaste stuk van onze tocht, terug naar de molen. Heerlijk, het laatste stuk van de wandeling voert ons dit keer alsmaar heuvel af. Als we op het stukje van de weg lopen waar het asfalt al jaren is vedwenen (zie begin) komt er een hele dure sportwagen cabrio aan. De inzittenden werpen 1 blik op de weg en keren direct om. Het is echt maar een stukje van amper 100 meter, maar ja, met een auto van meer dan een ton..... kom je niet verder dan de snelweg. Onderweg komen we nog wat katten tegen, zien een zwerm witte reigers in een boom zitten en komen langs een boerderij waar een kudde prachtige Chianina runderen op stal staat.   [foto's volgen]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten